Thursday, June 23, 2016

Isu latest Alam Maya : Tak Payah Ambil Kisah

Assalamualaikum.

Bulan ramadhan 1437H ada banyak cerita suka dan duka.

Ada banyak isu yang dikupas, dibahan dan dihujahkan.

Tetapi bagi zah, zah memilih untuk tidak baca sampai akar umbi.

Sebab. Negative side akan buat emosi mak menyusu ni macam roller coster.

InsyaAllah afiq akan cukup 12 bulan, iaitu 365 hari menyusu susu bonda.

Satu lagi kejayaan, keseronokan dan memori indah sebagai ibu yang zah suka kongsikan dengan para ibu lain.

Teringat lagi masa mencari positif aura nak bersalin anak kedua. Ada BANYAK cerita yang kata kelahiran anal kedua lebih sakit, lebih seksa dan sebagainya.

Tetapi. Alhamdulillah aqilah anak zah lahir fast delivery juga. Lahir senang. Menyusu senang. Sebab? Positif aura tu sangat membantu.

Amani dan afiq pun sama. Lagila cepat dua dua bila zah bersalin dengan ilmu.

Persiapan raya macamana? Zah dan anak-anak memang tak sabar nak raya walaupun sebenarnya ada sedikit cerita duka. Hihi takpe. Yang duka kita letak tepi. Kita amio yang suka je.

Raya tahun ni meriah sikit sebab last year zah berpa

ntang. Sambut baby masa akhir ramadhan.

Coretan ringkas.
Noorharizah Azfar
19 Ramadhan 1437H.

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment